23948sdkhjf

EU forbyder bisphenol A i babymad

- En stor sejr, at der er lyttet til Danmark, mener minister
Allerede fra næste sommer bliver det i hele EU forbudt at putte maden til de 0-3-årige i emballager, der afgiver det hormonforstyrrende stof bisphenol A. Det er allerede i dag forbudt i Danmark.

Samtidig bliver grænseværdien for bisphenol A i plast sænket markant og udvides til også at omfatte afsmitning fra konservesdåser.

Det ligger fast, efter at EU-Kommissionen netop har strammet reglerne markant for brugen af det hormonforstyrrende stof.

- Det er en stor sejr, at EU har lyttet til Danmark og nu indfører stort set det samme forbud, som vi har herhjemme mod det hormonforstyrrende stof i emballager til børn mellem 0 og 3 år. Jeg vil nu få Fødevarestyrelsen til at undersøge, om der overhovedet er behov for de danske særregler, men der er ingen tvivl om, at de nye regler kommer til at gavne EU’s kommende generationer allerede fra næste sommer, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. i en pressemeddelelse.

De nye EU-regler omfatter ikke kun et totalforbud mod afsmitning af bisphenol A til maden til de yngste EU-borgere. Som noget nyt er der også indført en grænseværdi for, hvor meget bisphenol A der må vandre fra lakken i en konservesdåse og ud i dåsemaden til de voksne forbrugere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078